Papi

De paus schrok wakker uit een gecensureerde seksdroom, sloeg met grof geweld op de snooze-knop, draaide zich nog een keer om en mompelde zachtjes in zichzelf “amen” terwijl het nummer ‘Papi Chulo’ uit Zijn wekkerradio verstomde in de broeierige Vaticaanslucht.

Toen hem voor de tweede keer een happy end ontzegd werd was het niet de wekkerradio maar een officiële pauselijke wekker die Hem wild wakker schudde. Hij riep het Latijns equivalent van “Wakker worden, Excellentie!”, ludiek ingeleid door de meest creatieve godslastering die de paus dat jaar had gehoord.

Wat! Wat was er dan wel zo belangrijk dat het niet tot na elven kon wachten?

“De Chinezen, Uwe Zaligheid!’, piepte de wekker,’…ze hebben met een natuurkundig experiment onomstotelijk bewezen dat dit universum in al zijn Euclidische dimensies net zo spontaan ontstaan is als alle anderen!”

De pauselijke ogen, net nog blooddoorlopen en bijna dichtgelijmd van het slaapzand werden nu groot als de telescoopschotels waarmee de Chinezen hun ontdekking hadden gedaan, en staarden langs de hijgende wekker de oneindigheid in.

“Allemachtig”, fluisterde de paus,’we zijn vrij en waren dat eigenlijk al de godganse tijd…’

 

Z

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™